Quiz and Answers

Updated: May 29, 2021

1. In basketball if a player walks with the ball what is it called ?

· traveling

· double dribble

· Carry

· foul

Answer: Travelling


2. What state is Harrisburg the capital off ?

· Pennsylvania

· Atlanta

· Texas

· Pittsburg

Answer : Pennsylvania.


3. What state is nicknamed the volunteer state ?

· Mississippi

· Kansas

· Tennessee

· Connecticut

Answer :Tennessee is known as the volunteer state a nickname some claimed was owned during the War of 1812 because of the prominent role played by volunteer soldiers from Tennessee especially during the battle of New Orleans.


4. What letter is the Roman numeral for 100?

· A

· C

· X

· V

Answer: C the room Roman numerals other numerical system composed of 7 Latin letters they are in the order from lower to higher I, V, X, L, C, D&M


5. Which artist made the Sistine Chapel painting ?

· Michelangelo

· Raphael

· Leonardo DaVinci

· Picasso

Answer : Michelangelo between 1508 and 1512 is a cornerstone work of high renaissance art. the ceiling is that of the Sistine Chapel, the large People Chapel built within the Vatican between 1477 and 1480 my Pope Sixtus IV, For whom the Chapel is named. it was painted at the Commission of Pope Julius II. the Chapel is the location for People can't lives and many other important services.


6. Who painted Madonna and child with an Angel?

· Sandro Botticelli

· Michelangelo

· Pietro Perugino

· Domenico

Answer : Sandro Botticelli he is a Italian renaissance painter the painting is house in Spedale degil innocent of Florence. The painting is one of bought Italy's earliest and it reveals vertical is close artistic relationship with his teacher Filippo Lippi and his model on the latter's The Virgin and child with two Angels.

7. Where is the hippo campus situated in the human body?

· heart

· lungs

· central nervous system

· brain

Answer : Brain; the hippocampus is a major component of the brain of humans another vertebrates humans and other mammals have two hippocampi,-one in each side of the brain. the hippocampus is part of the limbic system and place important roles in the consolidation of information from short-term memory too long term memory and in special memory that enables navigation the hippocampus is located under the cerebral cortex in the Allocortex and in the primates it is in the medial temporal lobe. It contains two main interlocking parts the hippocampus proper and the dentate gyrus.


8. Lake Mead on the Nevada Arizona border gets its water from which River ?

· Missouri River

· Mississippi River

· Colorado River

· Ohio River

Answer Colorado River ,Lake Mead is a man-made Lake that lies on the Colorado River about 24 miles from the Las Vegas Strip SE of the city of Las Vegas Nevada in the state of Nevada and Arizona it is the largest reservoir in the United states in terms of water capacity formed by the Hoover Dam on September 30th 1935 the resource serves water to the seeds of Arizona California and Nevada as well as some of Mexico providing sustenance to nearly 20,000,000 People and large areas of farmland.

9. Which team plays for Portland ?

· 76ers

· Texans

· stars

· Trail Blazers

Answer : Trail Blazers Portland trail blazers American professional basketball team based in Portland OR that place in Western Conference of the National Basketball Association (NBA). the Trail Blazers have won the NBA championship in 1977 and 3 conference titles in 1970 Seven 1990 and 1992 the trail races joined the League as an expansion team in 1970.


10. In which state would you find teams Bengals and Buckeyes?

· Ohio State

· Cincinnati

· Michigan

· West Virginia

Answer Ohio State, football NCAA Division


11. Which city is not in the US?

· Phoenix

· Montreal

· Baltimore

· Indianapolis

Answer Montreal, Montreal is the largest city in Canada's cubic province it said on an island in the Saint Lawrence River and named after Mount Royal the triple peak Hill at its heart it's borrows many of which were ones independence cities include neighborhoods ranging from cobblestone French colonial Vieux- Montreal -With the gothic revival Notre Dame Basilica at its center you Bohemian Plateau


12. In which city is Lake Michigan?

· Chicago

· Denver

· Ohio

· San Diego

Answer : Chicago .Lake Michigan is one of the 5 Great Lakes of North America and the only one located entirely within the United States


13. Which is the world's largest Lake ?

· Lake superior

· Lake Huron

· Caspian Sea

· Mediterranean Sea

Answer: The Caspian Sea; The Caspian Sea is the world's largest inland body of water, Variously classed ask the world's largest Lake or full-fledged sea. it is an endorheic basin Located between Europe and Asia; to the east of the Caucasus mountains and to the West of the broad steppe of Central Asia.


14. Which is the largest of the Great Lakes of North America ?

· Lake Superior

· Lake Erie

· Lake Huron

· Lake Tahoe

Answer : Lake Superior; largest of the Great Lakes of North America, It is also the world's largest freshwater Lake by surface area and the 3rd largest freshwater Lake by volume the League is shared by the Canadian province of Ontario to the North The US state of Minnesota to the West and Wisconsin and the Upper Peninsula of Michigan to the South.


15. What type of animal is Bambi ?

· Deer

· Puppy

· Rabbit

· Kitten

Answer: Deer; The main characters of the Disney movie Bambi are white tail deer, his parents the great Prince of the forest, his mother, his friends Thumper a rabbit flower a skunk an feline who becomes his wife later.

16. What kind of animal is Pikachu?

· Skunk

· Mongoose

· Mouse

· Hamster

Answer: mouse; the animated yellow rodent character from Pokémon video game who is called Pikachu is not a total work of fiction many believe the creature is based off a small mouse like animal found in China known as Pika.


17. Which country features a Maple Leaf on its flag?

· Australia

· Latvia

· Canada

· Ireland

Answer : Canada; Canada is known for producing the most Maple syrup in the world many Maple trees grow in Canada the red Maple leave can be seen in many differ